Finanțare

Despre finanțarea proiectului

VIAȚA este un altfel de proiect, motiv pentru care vrem să vă explicăm modul de finanțare. Este important pentru a vă arăta foarte clar că suntem aici și acționăm doar în interesul nostru, adică al fiecăruia dintre membri. Vrem produse și servicii cu adevărat sănătoase și de calitate, care să ne aducă un nivel mai bun de viață. Vrem să fim mai buni! 🙂

Adică?

În primul rând este vorba despre corectitudinea în prezentarea articolelor, serviciilor și produselor. Dacă noi, cei care le publicăm, primim o sumă (sau orice altceva) pentru această activitate, șansele ca în funcție de sumă  să fim tot mai părtinitori cresc – cu cât mai mare, cu atât mai des sau mai cu ”convingere”. Așa se întâmplă în economia de consum, așa se întâmplă atunci când producătorul plătește pentru reclamă.

Apoi, este vorba de a schimba modul de a vedea această modalitate de acces la produse și servicii. La acest moment orice produs pe care îl folosești gratuit – adresa de email gratuită, site-urile de știri, motoarele de căutare gen Google, serviciile de socializare gen Facebook – are în spate o adevărată industrie de promovare a produselor și serviciilor. Adică producătorii/vânzătorii merg la Google/Facebook etc, plătesc o sumă și utilizatorii vor regăsi o reclamă a acelui produs/serviciu vândut. Noi credem că este o modalitate depășită de promovare, care ne aduce prejudicii: chiar dacă un producător are un produs mai bun, atât timp cât nu are suficienți bani pentru promovare noi nu vom ști de el și vom cumpăra alte produse, mai proaste/slabe dar mai bine promovate.

Așa că varianta mult mai eficientă pe care v-o propunem, care asigură promovarea produselor/serviciilor pe criterii de calitate, este ca acestea să fie incluse gratuit în proiect, doar în baza calităților acestora, testate de noi – cei care lucrăm în acest proiect – și cotate și comentate de membri. Doar așa suntem cu adevărat nepărtinitori și promovăm doar produsele și serviciile de calitate, care merită folosite. Și mai multe detalii aici.

Așa că am decis să scoatem din sursele noastre de finanțare ale proiectului VIAȚA următoarele:

  • Reclamele plătite. Nici unul din producătorii/revânzătorii/reprezentanții etc produselor și serviciilor recomandate nu ne plătesc pentru a fi recomandați de noi.
  • Donațiile private, neanunțate public.
  • Alte surse de finanțare similare.

Au rămas de fapt doar trei surse de venit care sunt acceptate pentru proiectul VIAȚA:

  • Cotizația lunară a membrilor – echivalentul a 2 euro/lună.
  • Evenimentele susținute și/sau organizate de noi.
  • Donațiile publice. Acestea se regăsesc la rubrica ”Donații” și sunt libere pentru a fi consultate de orice persoană. Donatorii le fac doar pentru a susține proiectul, fără a primi nimic în schimb (de ex: reclamă la produse).

Având în vedere aceste surse de venit, considerăm ok ca proiectul VIAȚA să fie făcut cunoscut prin diverse site-uri și la diverse evenimente, pe email, prin viu grai 🙂 , de către orice persoană, dacă aceasta este făcută doar din dorința de a le spune și altora despre noi. Cu cât se bucură și alți prieteni de-ai noștri de ceea ce oferim, cu atât mai bine. Atât. Nimeni și nimic nu va condiționa conținutul proiectului VIAȚA.

Astfel ne asigurăm că vor fi recomandate produsele și serviciile care merită interesul nostru, al membrilor. Punct. 🙂

Cu drag,

Cătălina și Sebastian

2 decembrie 2018, Roșu

Cât de util a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru evaluare!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

8 ianuarie 2019
0
Comentarii recente
Arhive
Categorii

Subscribe to newsletter