Medicina Stilului de Viață – De la principii la practică

Partenerii noștri de la Romanian Society of LIFESTYLE MEDICINE organizează primul congres național cu participare internațională în perioada 19-22 septembrie 2021 care va avea loc online, sub denumirea ”Medicina Stilului de Viață – De la principii la practică”.

Medicina Stilului de Viață reprezintă utilizarea abordărilor terapeutice bazate pe dovezi, cum ar fi o dietă bazată predominant pe alimente vegetale integrale (whole-foods plant-based diet), activitatea fizică regulată, somnul adecvat, gestionarea stresului, evitarea utilizării substanțelor de risc, conexiunea socială, spiritualitatea și folosirea altor modalități ne-medicamentoase pentru a trata, reversa și preveni bolile cronice netransmisibile legate de stilul de viață al individului.

Adică exact concluziile la care am ajuns și noi în urma experiențelor de viață avute și care s-au cristalizat în principiile sănătoase de viață.

Medicina modernă, cu tehnologia sa și noile medicamente care apar continuu, nu vor putea împiedica și depăși marile pericole ale unui stil de viață nesănătos. Un răspuns la bolile legate de stilul de viață este medicina stilului de viață, ramura medicinei bazată pe dovezi care caută să ajungă la cauza principală a bolilor.

În cadrul primului eveniment de o asemenea amploare a RSLM se vor împărtăși studii practice și bazate pe dovezi care arată cum, în multe cazuri, aceste boli pot fi tratate și inversate cu succes prin intervențiile în stilul de viață.

Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață a luat ființă în 2019, ca o nestăvilită dorință de a aduna la un loc membri care sunt pasionați de nevoia urgentă de a transforma sănătatea românilor și a sistemului de sănătate românesc. Organizația răspunde nevoii unei educații de calitate și calificării în practica clinică a Medicinei Stilului de Viață prin dezvoltarea și promovarea de evenimente educaționale, unelte, resurse, și campanii concepute pentru a susține cauza Medicinei Stilului de Viață.

Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață este organizația soră în cadrul Lifestyle Medicine Global Alliance, este membră a European Lifestyle Medicine Council și este afiliată Asociației Medicale Române.

Câteva subiecte medicale care vor fi abordate:

Cât de util a fost articolul?

Apasă pe o stea pentru evaluare!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

15 septembrie 2021
0
Comentarii recente
Arhive
Categorii

Subscribe to newsletter